Informationsbanner till mässan Empack.

Du kommer väl till Empack på Kistamässan den 4-5 oktober? Vi på Näringslivets Producentansvar kommer att finnas på plats tillsammans med Förpackningsinsamlingen och Bower. Tveka inte att besöka oss i monter D:14. Vi svarar gärna på alla era frågor om producentansvaret.

Missa dessutom inte att lyssna på Helena Nylén, VD för Näringslivets Producentansvar och Förpackningsinsamlingen, FTI, samt Mattias Philipsson, VD för Svensk Plaståtervinning, som kommer att tala under mässan.

 

Ny förordning, nya ansvar – det här behöver du som producent känna till!


Talare: Helena Nylén, VD på Näringslivets Producentansvar och Förpackningsinsamlingen, FTI
Plats:
Empack Scenen
Datum: 4 oktober
Tid: 12:30 – 13:00

Det händer just nu enormt mycket på förpackningsområdet. Den nya förpackningsförordningen och ytterligare förändringar kopplat till lagar och direktiv är på gång både på EU-nivå och nationellt. Vad är viktigt för dig som producent och förpackningsutvecklare att ha koll på framåt, vilka är möjliga framgångsfaktorer och fallgropar och vilket stöd finns att få?

Helena Nylén berättar om utvecklingen inom området och lagstiftningen som reglerar den, om vikten av spårbarhet och de utmaningar som finns – samt om vilket stöd Näringslivets Producentansvar kan erbjuda.

 

Så löser vi plaståtervinningsparadoxen


Talare: Mattias Philipsson, VD på Svensk Plaståtervinning
Plats: Empack Scenen
Datum: 5 oktober
Tid: 10:15 – 10:45

Från 2030 är det lag på att varje plastförpackning som sätts på den europeiska marknaden ska innehålla återvunnen plastråvara. Det borde inte vara ett problem – om det inte vore för plaståtervinningsparadoxen: det finns gott om plast i samhället och marknaden skriker efter högkvalitativ återvunnen råvara. Men återvinningsindustrins producerar framför allt plastprodukter av låg kvalitet som inte kan användas till plastförpackningar. En omöjlig ekvation för en cirkulär ekonomi.

Mattias Philipsson förklarar plaståtervinningsparadoxen och vad som krävs för att Sverige ska nå sina klimatmål genom att göra plasten till en del av den cirkulära ekonomin.

Klicka här för att registrera dig till Empack och få din kostnadsfria biljett

Klicka här för att läsa mer om Empack