Dator som visar Näringslivets Producentansvars webbplats

Förpackningsavgifter

Näringslivets Producentansvar har valt att vara fullständigt transparanta. Vi redovisar alla våra förpackningsavgifter på vår webbplats, samt förklarar hur förpackningsavgiften beräknas. Vår prissättning ska vara transparent och rättvis, och utgår från att varje förpackning ska bära sin egen kostnad. Alla producenter som är anslutna till Näringslivets Producentansvar betalar samma förpackningsavgift.

Förpackningsredovisning

All rapportering och redovisning som rör 2023 sker via Förpackningsinsamlingen, FTI

Redovisning och rapportering för volymer kopplat till Näringslivets Producentansvar startar först 2024 och sker via vår kundportal. På vår sida om förpackningsredovisning kan du läsa om vad som ska redovisas, när, samt om hur förpackningsmängder beräknas.

Kundportalen

Nu kan du logga in på Näringslivets Producentansvars kundportal. Här kan du hitta avtal, anslutningsbevis och övriga dokument. Du kan även redovisa förpackningsavgifter från och med 2024.

Vanliga frågor

Har du några frågor om oss, producentansvaret, redovisning eller förpackningsavgifter? Vi har samlat vanligt förekommande frågor och svaren på dessa. Vi fyller på med frågor och svar löpande. Hittade du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.